fbpx

gratis verzending vanaf € 37.50 (servicepunt)

proef puur scandinavië

Pulled Pork met Smokey Sally

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column][vc_text_separator title=”Pulled Pork met Smokey Sally”][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

 

Pulled pork met de sperijen-mix Smokey Sally is een extreem mals varkensgerecht met een pittige toets. Het vergt wat voorbereiding en tijd maar is niet moeilijk om te maken.

Je kan Sallys pulled pork klaarmaken op de barbecue, in de oven of in een rookpan.

In dit recept gaan we voor de makkelijke weg, de oven. Zo kan iedereen genieten van dit langzaam gegaard varkensvlees. Ondanks dat het gebraad hier niet op houtskool wordt klaargemaakt, krijg je toch de karakteristieke gerookte smaak door Smokey Sally te gebruiken.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column][vc_empty_space height=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

INGREDIËNTEN

 

 

Gebraad:

– ontbeend en ontvette schouder ( procureur) van een vrolijk varken – ongeveer 2 kg

 

 

Rub:

– 50 g Smokey Sally

– 2 tl Grof zout

– 2 tl bruine suiker

 

BBQ saus:

– 2 el bruine suiker

– 50 – 100 ml tomatenpuree

– 500 ml ketchup

– een paar snufjes Pul Biber chili

– 1/2 el tabasco of vloeibare chili

– 2 el soja saus

– 2 el appelciderazijn

– 100 ml neutrale olie

– teentje geplette knoflook of vloeibare knoflook

 

 

Koolsla:

– 1 kleine krop witte kool

– 4 wortelen

– optioneel wat rode kool

– 2 el azijn

 

 

Dressing

– 300 ml mayonaise

– 3 el honingmostred

– gemalen komijn

– koriander

– 1 tl azijn,

– Grof zeezout

– Zwarte peper

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column][vc_separator type=”normal” border_style=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

BEREIDING

 

Gebraad:

Voor deze Pulled Pork met Smokey Sally voeg je de ingrediënten van de rub samen en masseer het rondom rond het vlees.

Wikkel het gebraad in aluminiumfolie en laat 12 tot 24 uur rusten in de koelkast.

Neem het gebraad de laatste 2 uur uit de koelkast om het terug op kamertemperatuur te brengen. Verwarm de oven voor op 110°C en plaats het vlees erin.

Het is klaar wanneer de kerntemperatuur 90 tot 93°C heeft bereikt.

Afhankelijk van de grootte van het gebraad neemt dit ongeveer 10 uur in beslag. Haal het gebraad uit de oven en giet er enkele lepels appelsap of appelcider azijn overheen. Laat het vervolgens een halfuur rusten.

Tot slot trek je met 2 vorken het heerlijke stuk vlees in draderige pluksels.

 

BBQ saus:

Breng alle ingrediënten samen in een kom en klop met behulp van een mixer tot een mooi en glanzend geheel.

 

Koolsla:

Snij de kool in stukken en rasp de wortelen. Breng alle ingrediënten voor de dressing samen en giet over de kool en wortelen. Roer het geheel goed door dat het gelijkmatig is verdeeld.

 

Serveren:

Neem een heerlijk hamburgerbroodje, desnoods even geroosterd, en leg hierop een flinke pluk varkensvlees. Daarop doe je een lepel van je eigen gemaakt BBQ saus en als topping de koolsla.

 

Ga genieten en eet smakelijk!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column][vc_empty_space height=”60px”][vc_separator type=”normal” border_style=””][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row]