fbpx

gratis verzending vanaf € 37.50 (servicepunt)

proef puur scandinavië

Mill & Mortar

Mill & Mortar, puur genieten

Mill & Mortar is al heel lang een partner van De Witte Eland en dat is niet zo gek. Onze partners kiezen we uit op originaliteit, kwaliteit en de puurheid in hun manier van werken. Een goed voorbeeld hiervan is onze samenwerking met Mill & Mortar. Opgericht op 1 februari 2008 door de gedreven Iben Büchert. Zij is een voormalig speler in de consultancywereld en heeft met dit bedrijf een unieke reis doorgemaakt. Iben, medeoprichter van Quartz Strategy Consulting, koos ervoor haar zakelijke kostuum in te ruilen voor haar ware passie: voeding.

Iben Büchert founder van Mill & Mortar“Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in zowel de creatieve als zakelijke aspecten van voeding, en Mill & Mortar is een droom die uitkomt,” zegt Iben. Haar verlangen om met echte producten te werken bracht haar naar de wereld van pepers en later kruiden en specerijen. Weg van PowerPoint-presentaties en richting de puurheid van smaken.

Bij Mill & Mortar draait alles om de puurheid van kruiden. Geen vulmiddelen zoals zout, alleen hoogwaardige, biologische, fair trade, traceerbare en single-estate producten. De missie is simpel: ze willen de geweldige verhalen achter de specerijen en kruiden vertellen en jou inspireren met de beste ingrediënten om jouw gerechten te verfijnen.

 

 

De thuisbasis in Vedbæk, Denemarken

 

Net boven Kopenhagen, in het pittoreske Vedbæk, huisvest Mill & Mortar een kruidenfabriek te midden van natuurlijke schoonheid. Hier worden hoogwaardige kruiden zorgvuldig geselecteerd, verwerkt en verpakt door het toegewijde team. In een wereld van massaproductie kiezen zij ervoor om het anders te doen. In de specerijen kamer staan bijvoorbeeld slechts twee “machines”, één om de plastic zakjes dicht te sealen en de ander plakt de zegels op de blikjes. En voor de rest is het allemaal handwerk.  Van het wegen en mengen van mengsels tot het sorteren van rozenknopjes voor de Gin Tonic serie.

Dit waarborgt niet alleen de hoogste kwaliteit maar ook een diepgaande controle van elk product voordat het de productieruimte verlaat.

 

 

Forest Gardens, Sri Lanka

 

De specerijen komen voornamelijk uit de kleine bosrijke tuinen van Sri Lanka, bekend als forest gardens. Deze tuinen voorzien in de basisbehoeften van gezinnen met een mix van diverse boom-, kruidachtige struik- en slingerachtige soorten. Gelegen in het Kandy-massief halverwege de natte zone van Sri Lanka, hebben deze tuinen een ongeëvenaard niveau van ontwikkeling en botanische complexiteit bereikt.

Door natuurlijke teeltmethoden behouden ze de pure en rauwe aroma’s. De meeste producten zijn biologisch gecertificeerd.

 

 

‘Product of Origin’ filosofie

 

Bij Mill & Mortar draait alles om de ‘Product of Origin’ filosofie. Zo is Iben begonnen met de zoektocht naar pepers van topkwaliteit, en dat rechtstreeks bij de boeren vandaan. Want alleen zo kun je de kwaliteit waarborgen. Tot op de dag van vandaag selecteren ze de kruiden en specerijen en halen ze deze rechtstreeks bij de boeren vandaan. Zo weten ze de oorspronkelijke smaak te behouden, met aandacht voor duurzaamheid en het vertellen van verhalen over de hardwerkende mensen achter deze unieke producten.

De relatie met hun leveranciers is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en het streven naar de hoogste kwaliteitsnormen. Ze kennen de leveranciers persoonlijk, allen bekwame en gepassioneerde kruidenboeren die net zoveel waarde hechten aan kwaliteit als zij.

 

 

Het assortiment

 

Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon van lekker eten houdt, het assortiment van meer dan 60 kruiden, specerijen, pepers en zouten biedt jou eindeloze mogelijkheden. Al de kruidenmixen zijn samengesteld met liefde en vakmanschap, zonder toegevoegd zout omdat wij ethiek hoog in het vaandel dragen.

Ga op ontdekkingsreis en ontdek dat kruiden veel meer kunnen zijn dan een hap zout met iets wat voor specerij door moet gaan. Laat je inspireren door de puurheid van smaak en geniet van elke culinaire creatie.

 

Bon appétit!

 

Youtube video van Mill & Mortar

Mill & Mortar Kruiden en Specerijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *