fbpx
Title Image

Gegrilde vis met Mermaids bite

 

INGREDIËNTEN  

 

  • – een volledige vis zoals zeebaars, makreel of forel (vraag aan de vishandelaar de juiste hoeveelheden)
  • Mermaid’s Bite     bestellen
  • – Havsnø     bestellen
  • – takjes peterselie
  • – enkele schijfjes citroen.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

 

BEREIDING

 

 

Voor deze gegrilde vis met Mermaids bite beginnen met het schoonmaken van de vis en dep deze daarna voorzichtig af met keukenpapier. Snij aan beide zijde van de vis een 3-4 inkepingen.

Marineer vervolgens de buiten- en binnenkant van de vis met Mermaid’s Bite en het Havsno zout. Vul het op met peterselie en citroenschijfjes.

Laat het nu voor 30 tot 60 minuten rusten op een koele plaats.

Leg de vis daarna voorzichtig op de gril voor ongeveer 20 minuten.

Zorg ervoor dat de vis indirect gegrild wordt om verbranding van het kruidenmengsel te voorkomen.

 

En valt het weer tegen, of wil je op safe gaan, kan het ook in een grillpan.

 

 

 

 

Lekker hierbij zijn zomergroenten en gerookte aardappelen met Mermaid’s Bite

Ontdek het hele recept hier

Mermaids grill
Gegrilde vis met Mermaids bite
 
Vis op de BBQ

 

De klassieke manier van vis bereiden op de barbecue is grillen. Voor de gegrilde vis met Mermaids bite kiezen we dan ook voor deze puur Scandinavische manier. Het gebruik van de barbecue is geschikt voor alle vissoorten. Zorg ervoor dat de barbecue goed op temperatuur is.

Plaats vervolgens de vis in de midden op een grillschaaltje. Zelf een grilschaal maken kan ook, gebruik daarvoor aluminiumfolie. .

 

 

TIP

Wil je vaker vis op de barbecue gaan bereiden, (en waarom zou je dat niet willen?),  koop dan een visklem.

 

INGREDIËNTEN  

 

  • – een volledige vis zoals zeebaars, makreel of forel (vraag aan de vishandelaar de juiste hoeveelheden)
  • Mermaid’s Bite     bestellen
  • – Havsnø     bestellen
  • – takjes peterselie
  • – enkele schijfjes citroen.

 

 

 

BEREIDING

 

 

Voor deze gegrilde vis met Mermaids bite beginnen met het schoonmaken van de vis en dep deze daarna voorzichtig af met keukenpapier. Snij aan beide zijde van de vis een 3-4 inkepingen.

Marineer vervolgens de buiten- en binnenkant van de vis met Mermaid’s Bite en het Havsno zout. Vul het op met peterselie en citroenschijfjes.

Laat het nu voor 30 tot 60 minuten rusten op een koele plaats.

Leg de vis daarna voorzichtig op de gril voor ongeveer 20 minuten.

Zorg ervoor dat de vis indirect gegrild wordt om verbranding van het kruidenmengsel te voorkomen.

 

En valt het weer tegen, of wil je op safe gaan, kan het ook in een grillpan.

 

 

 

 

Lekker hierbij zijn zomergroenten en gerookte aardappelen met Mermaid’s Bite

Ontdek het hele recept hier

Mermaids grill